Blog

Cele mai bune telefoane la care să vă așteptați în 2024

Cele mai bune telefoane la care să vă așteptați în 2024

Apple, Samsung, Google și alți producători importanți de telefoane sunt probabil să adauge mai mult AI la telefoanele lor în 2024.

A fost un an încărcat pentru lansările de smartphone-uri, iar 2024 este de așteptat să fie la fel de plin de evenimente. Producătorii importanți de telefoane precum Apple, Samsung și Google lansează, de obicei, dispozitive noi aproximativ în aceeași perioadă în fiecare an, introducând camere mai sofisticate, procesoare mai rapide și design îmbunătățit.Dar 2024 poate fi diferit. Companiile tehnologice caută noi modalități de a infuza AI generativă sau inteligență artificială care poate crea răspunsuri conversaționale (dar nu întotdeauna exacte) la solicitări bazate pe datele de antrenament , în produsele lor. Pe măsură ce 2023 se apropie de sfârșit, am văzut pentru prima dată modul în care această tehnologie apare pe smartphone-uri prin familia Pixel 8 și noile cipuri mobile de la Qualcomm și MediaTek.

În timp ce 2023 a fost anul în care IA generativă a devenit populară, 2024 va testa cât de cu adevărat utile sunt aceste funcții bazate pe AI. Cu inteligența artificială fiind noul cuvânt de interes datorită succesului ChatGPT, fiecare companie de tehnologie profită de șansa de a-l împletește în produsele lor. Acum, va trebui să vedem dacă se ridică la înălțimea hype-ului.

Iată o privire asupra celor mai așteptate telefoane de la cei mai mari jucători ai industriei anul viitor, fără a include telefoanele pliabile și telefoanele de buget.

Gama iPhone 16

Gama iPhone 16

La ce să vă așteptați: Apple lansează noi iPhone-uri în fiecare septembrie și nu avem niciun motiv să credem că anul viitor va fi diferit. Se așteaptă ca toate modelele iPhone 16 să primească microfoane îmbunătățite pentru a îmbunătăți performanța Siri, potrivit cunoscutului analist Ming-Chi Kuo. Schimbarea ar avea loc pe măsură ce se spune că Apple va spori funcțiile AI ale iPhone-ului, relatează Bloomberg. În caz contrar, se zvonește că familia iPhone 16 va primi un nou cip A18 de la Apple, modelele Pro primind o versiune numită A18 Pro Bionic, relatează analistul Jeff Pu conform MacRumors . Camera de pe iPhone 16 Pro obișnuit este, de asemenea, de așteptat să primească un tetraprismă teleobiectiv precum iPhone 15 Pro Max, Kuo raportează, de asemenea,, ceea ce înseamnă că ar avea probabil un zoom teleobiectiv de 5x în loc de 3x. Citiți zvonurile noastre complete despre iPhone 16.

De ce suntem încântați de asta: iPhone 16 pare că va fi o actualizare modestă față de familia iPhone 15. Dar sunt interesat să văd Apple despre modul în care AI poate îmbunătăți experiența smartphone-ului. Se așteaptă ca Siri să fie o mare parte din asta și aștept cu nerăbdare să îl văd pe Siri evoluând în mai mult decât o modalitate rapidă de a seta cronometre sau de a verifica prognoza meteo de mâine.

Seria Samsung Galaxy S24

Seria Samsung Galaxy S24
La ce să vă așteptați: AI va fi probabil un accent mare pentru următorul smartphone emblematic al Samsung. Gigantul tehnologic sud-coreean a anunțat în noiembrie Galaxy AI, pe care îl descrie drept „o „experiență AI mobil”. Deoarece seria Galaxy S24 este de așteptat să fie lansată în ianuarie, conform SBS Biz News, pare plauzibil ca Galaxy AI să joace un rol important în noul dispozitiv. În caz contrar, Galaxy S24 Ultra poate primi un ecran plat în loc de unul ușor curbat, potrivit unor scurgeri care au apărut pe X (fostul Twitter) din conturile sub pseudonimele David Martin și SuperRoader. De asemenea, este posibil ca telefoanele să primească upgrade de rutină pentru cameră și procesor și ar putea rula pe noul Snapdragon 8 Gen al Qualcomm. 3 cip, care poate procesa sarcini de AI fără să pună ping în nor. Citiți zvonurile noastre despre Samsung Galaxy S24 pentru mai multe.

De ce suntem încântați de asta: Așteptam ca Samsung să vină cu noi funcții software inteligente, așa cum le are Google pentru dispozitivele sale Pixel. Galaxy AI ar putea fi răspunsul, dar nu vom ști sigur până când Samsung va anunța noile telefoane.

Google Pixel 9 și 9 Pro

Google Pixel 9 și 9 Pro
La ce să vă așteptați: Nu au existat încă multe zvonuri despre următoarele telefoane Pixel ale Google, de când sunt lansate de obicei în octombrie. Dar, pe baza strategiei de produs a Google, este probabil sigur să presupunem că vom vedea noi funcții bazate pe inteligență artificială, similare cu cele care au debutat în Pixel 8 și 8 Pro. La începutul acestei luni, Google a prezentat noul său model AI Gemini, care rulează pe Pixel 8 Pro pentru a activa funcții precum rezumatele conversațiilor din aplicația Recorder. Pare plauzibil ca Google să se bazeze pe asta, adăugând mai multe capacități alimentate de AI la următorii săi Pixeli. În caz contrar, probabil ne putem aștepta la actualizări de rutină, cum ar fi un nou procesor Tensor și îmbunătățiri ale camerei. Ross Young, CEO al Display Supply Chain Consultants, mai spune că noile telefoane vor avea ecrane mai mari decât generația Pixel 8, potrivit a postării pe X.

De ce suntem încântați de asta: Telefoanele Pixel de la Google sunt de obicei printre telefoanele preferate ale anului CNET. Generația Pixel 8 s-a simțit ca o privire timpurie asupra noii direcții Google axate pe inteligența artificială pentru smartphone-uri și îmi imaginez că Google va aplica informații și feedback de la Pixel 8 la Pixel 9. În plus, având în vedere că Pixel 8 Pro. Camera lui 39 nu l-a impresionat pe recenzentul CNET Andrew Lanxon așa cum spera el, aș vrea să văd Google să compenseze asta cu Pixel 9 Pro.

OnePlus 12

OnePlus 12
La ce să vă așteptați: OnePlus a introdus deja noul său telefon emblematic în China, iar o lansare internațională este așteptată la începutul anului 2024. OnePlus 12 este o actualizare modestă față de OnePlus 11 care rulează pe noul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, are o cameră telefoto de 64 de megapixeli cu rezoluție mai mare, precum OnePlus Open în comparație cu camera foto zoom de 32 de megapixeli a modelului anterior, mai mult spațiu de stocare în modelul de bază (256 GB în loc de 128 GB) și încărcare wireless mai rapidă de 50 de wați, printre altele schimbări.

De ce suntem încântați de asta: OnePlus și-a construit o reputație pentru a oferi unele dintre cele mai rapide viteze de încărcare disponibile pe smartphone-uri și se pare că acest lucru ar putea fi valabil din nou. pentru OnePlus 12. Pe lângă suportul pentru încărcare fără fir de 50 de wați, există și încărcare cu fir de 100 W. În plus, este unul dintre primele telefoane care rulează pe noul cip Qualcomm, care a fost optimizat pentru sarcini bazate pe inteligență artificială cum ar fi generarea de detalii dincolo de cadru într-o imagine pentru a face să pară ca fotografia a fost făcută cu un obiectiv ultrawide. Acum, aștept să văd cum OnePlus folosește acel cip.

Seria Oppo Find X7

Seria Oppo Find X7

La ce să vă așteptați: Dacă Oppo menține același program de lansare ca în 2023, Oppo Find X7 ar putea ajunge la începutul anului 2024. (Seria Find X6 lansat în martie.) Poate avea încărcare rapidă de 100 de wați, conform blogului tehnologic The Tech Outlook , care spune că două dispozitive Oppo estimate a fi Find X7 și X7 Pro au fost reperate într-o bază de date de certificare chineză. Familia Find X7 va avea, de asemenea, un sistem de cameră Hasselblad Hypertone, care utilizează fotografia computațională pentru a reduce distorsiunile și zgomotul imaginii. Ar putea rula și pe cipul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, deoarece un comunicat de presă Oppo menționează că acest cip va apărea pe viitorul telefon emblematic al companiei.

De ce suntem încântați de asta: Oppo este cunoscut pentru că oferă telefoane cu hardware elegant și camere de calitate, iar în curând vom afla dacă Find X7 este compatibil acea reputație. Cu toate acestea, Find X6 a fost lansat doar în China, așa că este puțin probabil să vedem o lansare internațională pentru Find X7.

Seria Xiaomi 14

Seria Xiaomi 14

La ce să vă așteptați: Xiaomi a prezentat noua sa pereche de telefoane emblematice la sfârșitul lunii octombrie, pretinzând că acestea sunt primele cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. În caz contrar, afișajul Xiaomi 14 poate atinge 3.000 de nit de luminozitate maximă, iar senzorul camerei sale poate absorbi cu 180% mai multă lumină decât Xiaomi 13. Există, de asemenea, încărcare rapidă de 90 de wați pe Xiaomi 14 obișnuit. și 120 de wați pe Pro. Ambele telefoane rulează pe noul software HyperOS al Xiaomi, care este conceput pentru a alimenta dispozitive mobile, mașini și dispozitive inteligente pentru casă. Xiaomi lansează de obicei telefoane noi în China înainte de a le aduce pe alte piețe, deși nu se așteaptă ca aceste telefoane să ajungă în SUA.

De ce suntem încântați de asta: telefoanele Xiaomi sunt cunoscute pentru performanțe puternice, camere masive și încărcare rapidă. Este al treilea cel mai mare producător de telefoane, după Apple și Samsung după volumul livrărilor globale, așa că noile sale dispozitive și tehnologii vor avea în mod sigur un influenta asupra industriei.

Pe baza zvonurilor, rapoartelor și anunțurilor de până acum, telefoanele de anul viitor ar trebui să aducă un echilibru de noi funcții AI și actualizări ale elementelor de bază existente, cum ar fi vitezele de încărcare. Deși AI încă trebuie să-și demonstreze scopul în telefoane, ideea caracteristicilor software care aduc cu adevărat ceva nou și util pentru telefoane este revigorantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *