Cot de evacuare jgheab, 90 mm,
gri RAL 7016

Livrare în toată Romania

Livrare în toată
Romania

COSTUL
33.00 Lei / buc.

Cot de evacuare jgheab, 90 mm, gri RAL 7016

Cumpăra sisteme pluviale Romania

Sistemele Pluviale din Romania: Cum Sa Alegi Cel Mai Bun Sistem Pentru Casa Ta?

Daca locuiesti in Romania, probabil ai experimentat ploi abundente, care pot aduce probleme cum ar fi inundatii si deteriorarea structurii caselor. Pentru a preveni aceste probleme, este important sa ai un sistem pluvial adecvat instalat pe acoperisul casei tale. In acest articol, iti vom prezenta informatii utile despre sistemele pluviale din Romania si cum sa alegi cel mai bun sistem pentru casa ta.

Ce sunt sistemele pluviale si de ce sunt importante?

Sistemele pluviale sunt compuse dintr-un set de elemente care colecteaza apa de ploaie de pe acoperis si o directioneaza spre o locatie sigura de evacuare, cum ar fi o canalizare sau o fantana de scurgere. Aceste sisteme sunt importante pentru a preveni deteriorarea structurii caselor si a terenurilor din jur, precum si pentru a preveni inundatiile si alte probleme cauzate de apa de ploaie.

Tipuri de sisteme pluviale disponibile in Romania

In Romania, exista mai multe tipuri de sisteme pluviale disponibile pe piata, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Iata cateva dintre cele mai populare tipuri de sisteme pluviale disponibile in Romania:

1. Guttere

Gutterele sunt cele mai populare si mai accesibile tipuri de sisteme pluviale disponibile in Romania. Acestea sunt instalate pe marginea acoperisului si sunt concepute pentru a colecta si directiona apa de ploaie spre o locatie sigura de evacuare. Gutterele sunt disponibile in mai multe dimensiuni si materiale, cum ar fi aluminiu, PVC si tabla zincata.

2. Jgheaburi

Jgheaburile sunt asemanatoare cu gutterele, dar sunt montate direct pe peretele casei in loc sa fie montate pe marginea acoperisului. Acestea sunt disponibile in mai multe dimensiuni si materiale, dar sunt mai scumpe decat gutterele.

3. Burlane

Burlanele sunt conducte verticale care colecteaza apa de ploaie de la guttere sau jgheaburi si o directioneaza spre o locatie sigura de evacuare. Acestea sunt disponibile in mai multe dimensiuni si materiale, cum ar fi PVC si tabla zincata.

4. Sisteme integrate

Sistemele integrate sunt sisteme pluviale care sunt integrate in acoperisul casei si sunt concepute pentru a fi mai estetice decat celelalte tipuri de sisteme pluviale. Acestea sunt mai scumpe decat celelalte tipuri de sisteme pluviale si necesita o instalare speciala.

Cum sa alegi cel mai bun sistem pluvial pentru casa ta

Atunci cand alegi un sistem pluvial pentru casa ta, trebuie sa iei in considerare mai multi factori, cum ar fi:

1. Dimensiunea casei

Este important sa alegi un sistem pluvial care poate colecta si directiona to

ata apa de ploaie care se scurge de pe acoperisul casei tale. Daca casa ta are o suprafata mare, ar trebui sa alegi un sistem pluvial mai mare si mai puternic.

2. Materialul din care este facut sistemul pluvial

Materialele din care sunt facute sistemele pluviale pot varia de la aluminiu si tabla zincata pana la PVC si plastic. Este important sa alegi un material care este durabil si care poate rezista conditiilor meteorologice din zona ta.

3. Estetica

Daca iti pasa de aspectul casei tale, ar trebui sa alegi un sistem pluvial care se potriveste cu stilul casei tale. De exemplu, daca ai o casa traditionala, ar trebui sa alegi un sistem pluvial care se potriveste cu aceasta.

4. Costul

Costul este un alt factor important de luat in considerare atunci cand alegi un sistem pluvial pentru casa ta. Gutterele si jgheaburile sunt cele mai accesibile optiuni, in timp ce sistemele integrate sunt cele mai scumpe.

Cum sa intretii sistemul pluvial

Este important sa intretii sistemul pluvial pentru a asigura ca functioneaza corespunzator si pentru a preveni deteriorarea structurii casei tale. Iata cateva sfaturi pentru a intretine sistemul pluvial:

1. Curata sistemul pluvial in mod regulat

Este important sa cureti sistemul pluvial in mod regulat pentru a preveni blocarea conductelor si a colecta materialele straine care se pot acumula in sistemul pluvial. In acest fel, vei putea preveni inundatiile si alte probleme cauzate de apa de ploaie.

2. Inlocuieste piesele deteriorate

Daca observi ca unele piese ale sistemului pluvial sunt deteriorate, trebuie sa le inlocuiesti cat mai curand posibil. Acest lucru va preveni deteriorarea structurii casei tale si va asigura functionarea corespunzatoare a sistemului pluvial.

3. Verifica sistemul pluvial inainte de sezonul ploios

Inainte de sezonul ploios, ar trebui sa verifici sistemul pluvial pentru a te asigura ca functioneaza corespunzator si ca este pregatit sa faca fata cantitatii mari de apa de ploaie.

Concluzie

Sistemele pluviale sunt importante pentru a preveni deteriorarea structurii caselor si a terenurilor din jur, precum si pentru a preveni inundatiile si alte probleme cauzate de apa de ploaie. In Romania, exista mai multe tipuri de sisteme pluviale disponibile pe piata, iar alegerea celui mai bun sistem pentru casa ta depinde de mai multi factori. Este important sa intretii sistemul pluvial in mod regulat pentru a preveni problemele cauzate de apa de ploaie.

FAQs

  1. De ce este important sa am un sistem pluvial pe casa mea?

Este important sa ai un sistem

pluvial pe casa ta pentru a preveni deteriorarea structurii caselor si a terenurilor din jur, precum si pentru a preveni inundatiile si alte probleme cauzate de apa de ploaie.

  1. Care este cel mai accesibil tip de sistem pluvial disponibil in Romania?

Gutterele sunt cele mai populare si mai accesibile tipuri de sisteme pluviale disponibile in Romania.

  1. De ce este important sa intretii sistemul pluvial?

Este important sa intretii sistemul pluvial pentru a asigura ca functioneaza corespunzator si pentru a preveni deteriorarea structurii casei tale.

  1. Cum pot preveni blocarea conductelor sistemului pluvial?

Poti preveni blocarea conductelor sistemului pluvial prin curatarea sistemului pluvial in mod regulat si prin colectarea materialelor straine care se pot acumula in sistemul pluvial.

  1. Ce trebuie sa fac in cazul in care piesele sistemului pluvial sunt deteriorate?

Daca observi ca unele piese ale sistemului pluvial sunt deteriorate, trebuie sa le inlocuiesti cat mai curand posibil pentru a preveni deteriorarea structurii casei tale si a asigura functionarea corespunzatoare a sistemului pluvial.