Motorola a avut o ieșire dezamăgitoare cu precedentul G53. Da, era cu siguranță accesibil, dar au fost tăiate prea multe colțuri pentru a ajunge la prețul său scăzut. Cumva, adeptul smartphone-ului a adus îmbunătățiri dramatice cu G54 5G și a scăzut prețul și mai mic. Practic, toate aspectele dispozitivului au fost supuse unei revizuiri complete, caracteristica remarcabilă, în opinia mea, fiind afișarea acestuia, pe care cred că numai cei mai serioși neplăcuți ar putea găsi defecte. Fotografia nu este încă punctul forte al lui G54, dar ca o experiență completă de smartphone, pentru bani, nu cred că veți găsi mai bine.
Pro
- +Afișare fantastică, superbă
- + Durată de viață a bateriei încă o dată
- + Design atractiv
Contra
- – Camerele, deși modernizate, încă nu sunt deloc grozave
- – Designul nu va fi ergonomic pentru cei cu mâini mici
MOTOROLA MOTO G54 5G: RECENZIE DE UN MINUT
În Moto G54 5G, Motorola s-a întors, în anumite privințe, la planșa de desen. Există încă misiunea generală de a oferi clienților cea mai bună experiență mobilă posibilă pentru cât mai puțini bani, dar în G54 5G, cred că s-a realizat cu adevărat. Eu zic că în sensul, cu modelul anterior din această serie, Moto G53 5G, au fost prea multe compromisuri pentru ca cineva să le facă. În acest ultim model, Motorola l-a spart în mod corespunzător și simt că nu numai că oferă o experiență care îi contrazice prețul, dar oferă telefoanelor puțin mai scumpe decât ea o rulare decentă pentru banii lor.
Da, Motorola a făcut acum 180 de ani de la G53 și a adus îmbunătățiri la nivel general, pentru a oferi un smartphone incontestabil la preț accesibil, căruia m-am chinuit să-l găsesc defecțiuni majore. Și compania taxează de fapt mai puțin pentru acest ultim model decât pentru G53. Numai asta ar trebui lăudat.
Nu, bineînțeles că Moto G54 5G încă nu va deranja flagship-urile cu patru cifre ale lumii, dar telefoanele mai medii? Cu siguranță ar trebui să fie îngrijorați. Pentru oricine caută un telefon accesibil, personal nu mă pot gândi la ceva mai bun decât acesta. Ecranul este în sfârșit full HD+, procesorul oferă o performanță decentă (jucătorii super intensi ar trebui totuși să calce cu prudență) și camera realizează imagini vizibil îmbunătățite în comparație cu predecesorul său. De asemenea, cred că arată fantastic și a făcut destule pentru a mă face să mă regândesc cum ar trebui să arate un telefon cu „buget”.
După ce am revizuit personalul Moto G53 5G anterior, am abordat cu prudență preluarea temporară a proprietarului G54 5G. Și da, cu siguranță mi-am făcut presupuneri prealabile în mintea mea că voi fi în mare parte din aceeași călătorie, doar poate într-o nouă culoare strălucitoare. Ei bine, n-ar trebui să-mi mănânc pantofii acum. M-am înșelat și îl aplaud pe Motorola pentru că a produs un dispozitiv cu adevărat bun pentru nu mulți bani.
RECENZIE MOTOROLA MOTO G54 5G: PREȚ ȘI DISPONIBILITATE
Disponibilitatea dispozitivelor Motorola continuă să fie inconsecventă, în funcție de locul în care vă aflați în lume. După cum am văzut cu smartphone-urile Motorola anterioare, Moto G54 5G este disponibil în Marea Britanie și Australia, dar nu este disponibil în SUA, oricum nu cu același nume de model. În Marea Britanie, vă puteți aștepta să plătiți 180 de lire sterline, cu 10 de lire sterline mai puțin decât modelul anterior, în timp ce în Australia, Moto G54 5G primește o reducere de 30 de dolari AU față de predecesorul său, care se reduce la 299 de dolari AU.
În SUA, Moto G Power 5G pare să fie cel mai asemănător pe hârtie, iar acesta poate fi cumpărat cu 199,99 USD (în scădere de la 299,99 USD) la momentul scrierii.
Faptul că Motorola a luat ceea ce era deja un telefon accesibil și l-a făcut mai ieftin este serios impresionant. Când am analizat Moto G53 5G, i-am dat un scor de valoare de 4 din 5 și, având în vedere că G54 5G este mai ieftin și oferă specificații mult îmbunătățite, de data aceasta trebuie să primească 5 stele.
RECENZIE MOTOROLA MOTO G54 5G: SPECIFICAȚII
Celula antet – Coloana 1 | |
---|---|
dimensiuni: | 161,56 x 73,82 x 7,99 mm |
Greutate: | 177 de grame |
Afişa: | LCD full HD+ de 6,5 inchi cu rata de reîmprospătare de 120 Hz |
Chipset: | Mediatek Dimensity 7020 |
RAM: | 8 GB |
Depozitare: | 128 GB (256 GB în Marea Britanie) cu extindere până la 1 TB prin microSD |
OS: | Android 13 |
Camera principală: | 50MP (f/1.8) |
Cameră macro: | 2MP (f/2.4) |
Camera frontala: | 16MP (f/2.4) |
Baterie: | 5.000 mAh |
Încărcare: | 15 W (cu fir) |
Culori: | Albastru miez de noapte (Marea Britanie/AU), Albastru Indigo (Marea Britanie/AU), Verde mentă (Marea Britanie), Albastru Ghețar (Marea Britanie) |
- Mai multe culori, inclusiv opțiunea din piele vegană
- Mai subțire și mai ușor decât modelul anterior
- Nu întotdeauna cel mai ergonomic
Majoritatea telefoanelor prietenoase cu portofel urmează acum un limbaj de design foarte similar. Și anume, construcția din plastic, ramele mari (în comparație cu cele mai bune telefoane cel puțin) și, oricum, din experiența mea, toate au fost ușoare și vin într-o selecție de culori neexcitante.
Și, în timp ce Moto G54 5G nu se abate prea mult de la normă, cred că au existat destule modificări pentru a-l face să pară hotărât mai premium și, îndrăznesc să spun, sexy? Unitatea de recenzie pe care am primit-o a venit în culoarea Indigo Blue, care folosește un material atractiv din piele vegană pe spate. Este un material adesea rezervat pentru mai multe dispozitive premium pentru a-și consolida statutul premium, așa că a fost o surpriză reală să descoperim că Motorola a reușit să-l facă să se prelingă aici – telefonul flip Razr 40 Ultra al companiei folosește un material similar, de exemplu. Rezultatul este un telefon tactil care este într-adevăr o bucurie de ținut în mână.
Celelalte opțiuni de culoare sunt Midnight Blue în Australia/Marea Britanie și Mint Green și Glacier Blue în Marea Britanie – deși toate sunt doar o convingere de plastic.
În altă parte, este în mare parte afaceri ca de obicei. Un ecran mare de 6,5 inchi care domină partea frontală, cu o mică cameră cu gaură în centrul de sus. O mică denivelare care găzduiește cele două lentile ale camerei se află în spate și sunt încântat să spun că această denivelare abia iese deloc, așa că atunci când telefonul este așezat pe o suprafață, acesta continuă să stea plat.
Un buton de pornire cu senzor de amprentă încorporat și butonul de volum sunt pe marginea dreaptă și aici am găsit un mic defect. În timp ce butonul de pornire se află la o înălțime naturală pentru ca cineva să-și folosească degetul mare pentru a debloca telefonul – am descoperit că folosirea senzorului de amprentă a deblocat telefonul de 9 ori din 10 și, de asemenea, rapid – balansoarul de volum, pentru mine, stă și el. sus marginea dreaptă pentru a fi folosit confortabil. Acesta este un telefon înalt și aș spune că am mâinile mari și chiar am avut probleme cu utilizarea lui. A trebuit fie să amestec telefonul în mână, fie să trec la operarea cu două mâini. O problemă minoră pentru majoritatea, m-aș aștepta, dar o problemă pe care am găsit-o totuși. Aș fi preferat să văd butoanele de volum plasate la o înălțime mai naturală pe marginea din stânga, astfel încât să pot ajusta folosind degetele arătător și mijlociu.
Apropo de marginea din stânga, aici veți găsi cartela SIM și tava pentru carduri micro SD, aceasta din urmă fiind capabilă să accepte carduri de până la 1TB. Moto G54 5G acceptă, de asemenea, eSIM împreună cu cartelele SIM fizice și sunteți binevenit să utilizați unul din fiecare împreună, dacă doriți.
Ca și în cazul lui Moto G53, nu se menționează protecția Gorilla Glass pentru ecranul de pe Moto G54, așa că aș recomanda să investești într-un protector de ecran ca măsură de siguranță de cea mai bună practică. De asemenea, Motorola face reclamă doar pentru un design hidrofug, așa că, deși un strop de ploaie nu ar trebui să deranjeze Moto G54, veți dori să evitați orice posibilitate de a-l scufunda complet.
RECENZIE MOTOROLA MOTO G54 5G: DISPLAY
- LCD full HD+ de 6,5 inchi cu reîmprospătare la 120 Hz
- Culori și contrast fantastic
- Excelent pentru vizionarea conținutului transmis în flux
Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale lui Moto G53 5G a fost, după părerea mea, afișajul său. Deși suporta o rată de reîmprospătare de 120 Hz, rezoluția a fost o mare dezamăgire doar la HD+. Deși s-ar putea argumenta că acest lucru a fost acceptabil pentru un telefon „buget”, adevărul este că alte companii care produc telefoane la prețuri similare includeau rezoluții full HD ca minim.
Nu cred că am fost singur în acea evaluare și se pare că Motorola a ascultat criticile, pentru că acum avem un display full HD+, dragă! Rezoluția de data aceasta a fost mărită la 2400 x 1080, rezultând 405 ppi. Nu este chiar dublă rezoluția modelului de ieșire, dar este o îmbunătățire uriașă, iar culorile sunt vizibil mai clare, mai precise și mai vibrante. Am apelat din nou la un flux Disney Plus al filmului The Incredibles – unul dintre filmele mele preferate pentru a testa culoarea și mișcarea – și, deși nu aveam G53 la îndemână pentru a testa unul lângă altul, am o memorie puternică. imaginea când redați filmul Pixar pe acel dispozitiv să fie puțin palid. Definiția dintre costumele roșii ale super-familiei și copacii verzi de pădure a fost bună, dar în general a fost o performanță destul de slabă.
Nu același lucru se poate spune despre Moto G54. Experiența mea de data aceasta a fost mult mai plăcută în general. Imaginile au fost clare și au ieșit într-adevăr de culoare și, în ciuda faptului că există o diferență de densitate a pixelilor pe hârtie între G54 și iPhone-ul meu 13 Pro, nu am putut detecta nicio diferență vizibilă. În orice caz, am preferat imaginea produsă de Moto G54, deoarece arată mai natural.
De asemenea, am încărcat un flux Netflix de Edge of Tomorrow și, din nou, am fost complet impresionat. Culorile au apărut naturale, fie că este vorba de tonuri ale pielii, plaje cu nisip sau cer albastru. Contrastul a fost și el admirabil și scenele cu mișcare rapidă au fost bine gestionate. Nivelurile de negru nu erau destul de adânci în OLED , dar sincer, nu erau departe. Singurul lucru pe care îl voi spune despre afișaj în ansamblu este că sticla poate fi destul de reflectorizantă chiar și cu luminozitatea crescută până la capăt. Deci, dacă vizionați cu o sursă de lumină strălucitoare în spate, atunci s-ar putea să vă aflați că trebuie să vă reajustați poziția pentru a obține cea mai bună experiență posibilă.
Revine o rată de reîmprospătare de 120 Hz, iar aceasta poate fi setată să se ajusteze automat dacă doriți, sau o puteți bloca fie la 120 Hz, fie la 60 Hz, fie în detrimentul duratei de viață a bateriei, fie pentru a o păstra, respectiv. L-am lăsat pe modul Auto pentru cea mai mare parte a revizuirii mele, care oferă întreg controlul asupra telefonului pentru a determina ce rată de reîmprospătare este necesară la ce oră, în funcție de modul în care îl utilizați sau de ce vizionați. Nu am observat niciodată nicio noțiune de bâlbâială, chiar și atunci când treceam rapid între meniurile ecranului de pornire – ceva ce am observat ocazional când foloseam G53.
Pentru un telefon sub 200 GBP/300 USD, afișajul lui Moto G54 5G este remarcabil.
RECENZIE MOTOROLA MOTO G53 5G: CAMERE FOTO
- Camere principale de 50 MP, macro de 2 MP și frontale de 16 MP
- Stabilizarea optică a imaginii este un nou plus
- Îmbunătățire față de modelul anterior, dar încă nu există cu cei mai buni
Motorola a optat pentru același sistem de cameră duală la G54 ca și la G53, sub forma unui senzor principal de 50MP și a unui senzor macro de 2MP. Cu toate acestea, Motorola a redus micrometrul de la 1,28 la 1,22. Ceea ce ar trebui să însemne acest lucru, pe hârtie, este că camera din G54 este teoretic capabilă să facă imagini mai clare, deoarece pixelii sunt mai comprimați.
Acest lucru ar trebui să fie valabil mai ales în cazul lui G54, deoarece Motorola a adăugat și stabilizare optică a imaginii, care nu ar trebui doar să ajute la producerea de imagini mai clare în timpul zilei, ci să contribuie și la îmbunătățirea fotografiei cu lumină scăzută.
În practică, da, imaginile sunt mai bune decât cele pe care le-am putut lua pe modelul anterior, dar încă nu sunt chiar atât de grozave. Cu o iluminare bună veți putea face imagini decente, cu culorile care apar naturale și doar o cantitate minimă de zgomot fiind introdusă atunci când măriți.
Personal am decis să dezactivez funcția de Îmbunătățire automată, deoarece am simțit că face imaginile să pară puțin false sau aerograf, în special pe imaginile cu oameni. Schimbarea setării la Natural a făcut ca lucrurile să pară mai… naturale. În ceea ce privește camera frontală, în ciuda faptului că a primit o creștere de la 8MP la 16MP, încă mai lasă de dorit, ceea ce m-a surprins. Ok, probabil că arăt puțin mai bine în fotografiile cu selfie-uri în comparație cu generația anterioară, dar în afară de a le posta aici în scopul acestei recenzii, nu cred că le-aș distribui pe rețelele de socializare.
Desigur, trebuie să luați în considerare costul lui Moto G54 atunci când vă formați o opinie despre cameră și, în acest sens, ar putea fi considerat capabil. Dar, pe măsură ce camerele pentru smartphone-uri în general merg, încă mai lasă mult de dorit.
RECENZIE MOTOROLA MOTO G54 5G: SOFTWARE ȘI PERFORMANȚĂ
- Android 13
- Navigare rapidă prin meniuri
- Poate face față jocurilor, dar nu-l împinge prea tare
Motorola Moto G54 5G vine cu Android 13 și va fi eligibil pentru un upgrade Android 14 atunci când va deveni disponibil. Motorola a confirmat că echipa sa lucrează la upgrade, dar nu are încă o dată de lansare.
Deci, între timp, ceea ce obțineți este o experiență Android predominant fără bloatware, deși Motorola preinstalează unele dintre propriile aplicații, care include una care vă permite să personalizați G54 pentru a-l face cu adevărat al dvs. Puteți schimba fontul, culoarea temei, aspectul ecranului de pornire și orice gesturi pentru a efectua o varietate de sarcini. Este o aplicație intuitivă și am reușit să ajustez mai multe setări în cel mai scurt timp.
What I also appreciated about Motorola’s own UI was just how much better it looked on the G54 compared to the G53, made possible by the full HD+ upgrade to the display. If I hadn't known how affordable it was already, then I would certainly have assumed it would have cost more, had I seen it in the hands of someone around me.
To gain a clearer idea of how well (or not so well) the Moto G54 5G performs compared to similar devices, we can turn to Geekbench 6 and 3DMark to run a couple of tests. On Geekbench 6, the Moto G54 5G returned a single core score of 924 and a multi-core score of 2,354, both notable improvements over the previous G53, which posted scores of 719 and 1,743. With this latest phone, Motorola has opted to use a Mediatek Dimensity 7020 processor, moving away from the Snapdragon 480+ chip found in the G53. The move appears to have been the right one, and coupled with 8GB RAM as opposed to the previous 4GB, the G54 is far better equipped to handle a range of everyday tasks.
To determine how well the GPU of the Moto G54 5G performed, I ran 3DMark Sling Shot Extreme, and was returned a score of 2,565. The 3DMark app told me this was only 56% better than results from other devices. I was unable to run our usual 3DMark Wild Life test, as the Moto G54 5G doesn’t support all Vulkan features.
However, this doesn’t necessarily affect real world gaming performance, and to find out, I installed and played Asphalt 9 with no discernible lag or frame rate drops. In fact, I played through a good number of races and the phone performed admirably. The only thing I would point out is that I did start noticing a bit of heat generation through the rear panel, so I wouldn’t recommend playing for seriously long sessions – and more graphically-intense games may be out of the question – but for the most part, mobile gaming is fine on the Moto G54 5G.
In terms of audio, I was pleased with the volume produced by the speakers. The Moto G54 supports Dolby Atmos audio processing, and it’s on by default – there’s no way of turning it off. You are able to change from the base setting of Smart Audio, which analyses the type of content you’re watching/playing, and adjust sound output accordingly.
I switched the setting to Music when playing songs via Apple Music, and there was a noticeable difference. Vocals came through a bit clearer, albeit with a bit of harshness in the top end, and I was able to pick out slightly more detail in the stream of Alicia Keys’ Rock wit U. But, for the best overall audio performance, I would recommend leaving the Smart Audio setting on.
When streaming video content from Netflix, the virtual surround sound applied via the default Dolby Atmos processing was more noticeable. During the first beach fight scene near the beginning of Edge of Tomorrow, sounds of helicopters flying around did appear to move around the phone, as opposed to coming directly from the speakers at either end of the device. Bullets flying out of Tom Cruise’s arm-mounted machine guns had real impact, and the movie’s soundtrack provided support in the background. All in all, an impressive presentation.
There is a separate ‘Spatial sound’ option in the sound settings menu, which can be turned on in conjunction with Dolby Atmos, and which appears as being available in Netflix for content that I’m aware is available with a Dolby Atmos soundtrack on other platforms. I switched between turning Spatial sound on and off in the settings while watching a number of films, and found they all sounded better with it switched off. The same was the case for playing music, again from Apple Music. In all instances, Spatial sound did introduce a slightly wider soundstage, but on the whole it just sounded more echo-y and totally unnatural.
Atribute | Note | Evaluare |
---|---|---|
Proiecta | Design ușor, elegant, sexy. Pielea vegană este o atingere plăcută și adaugă un sentiment de lux. Mi-aș dori doar ca butoanele de volum să fie mutate în jos. | 4/5 |
Afişa | Pentru bani, display-ul este excelent. Ascuțit, neted și nu excesiv de saturat. O bucurie absolută să vizionezi conținut. | 5/5 |
Camere de luat vederi | Cu siguranță o îmbunătățire, datorită OIS, dar fotografi serioși vor dori totuși să caute în altă parte | 3,5/5 |
Software și performanță | Va parcurge cu ușurință meniuri, pagini web și aplicații sociale. Sunt posibile jocuri grafice grele, dar sesiunile lungi le pot suprasolicita. | 4/5 |
Baterie | Durează cu ușurință mai mult de o zi, iar suportul pentru încărcare rapidă este un plus binevenit. | 4,5/5 |
Valoare | Motorola a reușit să facă îmbunătățiri majore, dar încarcă mai puțin decât predecesorul. Mintea se tulbură. | 5/5 |