Blog

TOP 10 cele mai bune laptopuri în 2024

Nu lipsesc laptopurile elegante și puternice. Acestea sunt preferatele noastre.

Nu lipsesc laptopurile elegante și puternice. Acestea sunt preferatele noastre.

Fie că doriți să vă actualizați propriul laptop în curând sau să cumpărați unul cadou pentru cineva drag, aveți o mulțime de opțiuni din care să alegeți. Prea multe, ar putea spune unii: cu zecile de modele disponibile de la Apple, Dell, HP, Lenovo și alte mărci, poate fi confuz să-ți dai seama care funcționează cel mai bine pentru dvs. și de ce specificații aveți de fapt cea mai mare nevoie. Ar trebui să plătiți suplimentar pentru mai multă memorie sau să obțineți un notebook cu un ecran mai mare? Aceasta este doar una dintre multele întrebări pe care ți le poți pune în timp ce cercetezi multitudinea de laptopuri de acolo. După ce am testat și revizuit zeci de cele mai recente laptop-uri, am găsit cele mai bune alegeri pentru cele mai bune laptop-uri pe care le puteți cumpăra chiar acum, împreună cu sfaturi de cumpărare care, sperăm, vă vor ajuta la demistificarea pieței pentru dvs.
Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un laptop
Preț
Probabil că aveți o idee despre bugetul dvs. aici, dar doar ca să știți, majoritatea laptopurilor moderne cu specificații de top vă pot costa în jur de 1.800 USD până la 2.000 USD în zilele noastre. Asta nu înseamnă că nu veți găsi un sistem bun pentru mai puțin de 1.000 USD – un mare este prețul de bază pentru o mulțime de ultraportabile high-end din categoria de 13 inchi, cu cipuri precum seria Intel Core i3 sau i5. Și dacă este prea scump, veți avea în continuare opțiuni respectabile în intervalul de la 600 USD până la 800 USD, dar ar putea veni cu procesoare mai vechi, mai lente și ecrane mai slabe. Am inclus modelul nostru favorit, accesibil cu bugetul, în această rezumare a celor mai bune laptopuri, dar avem o listă de opțiuni de laptop mai accesibile pe care le puteți verifica ca bine.

Sistem de operare: Apple, Windows sau Chrome OS
După ce ați stabilit câți bani doriți să cheltuiți, sistemul de operare al laptopului este de obicei primul lucru pe care trebuie să-l restrângeți. Ca întotdeauna, decizia este puțin mai ușoară pentru cei care preferă un Apple MacBook. Acum că compania și-a adus cipurile din seria M în întreaga sa linie — singurele tale considerații reale sunt bugetul, dimensiunea ecranului și de câtă putere aveți nevoie.

Totuși, pe Team Windows, trecerea la cipuri bazate pe ARM nu a fost la fel de simplă. Deși laptopurile Apple au reușit să aducă creșteri uriașe ale duratei de viață a bateriei, menținând în același timp (și, în unele cazuri, îmbunătățind) performanța cu propriul siliciu, producătorii de PC-uri au fost limitați de deficiențele Windows. Microsoft a lansat Windows 11 anul trecut și ar trebui să funcționeze mai bine pe mașinile alimentate cu ARM. De la primul dintre aceste laptopuri, cum ar fi ThinkPad X13s de la Lenovo sau tableta de 10w , nu au fost încă disponibile pentru revizuire, nu putem spune cât de bine funcționează sistemul. Desigur, puteți face upgrade la Windows 11 pe computerele existente bazate pe ARM, dar pentru moment, este încă mai sigur să rămâneți cu un procesor Intel sau AMD.

Conectivitate
Să nu uităm că există un al treilea și destul de popular sistem de operare pentru laptop: Chrome OS. Dacă vă desfășurați cea mai mare parte a muncii într-un browser (multe cercetări online, e-mailuri și Google Drive), atunci un Chromebook ar putea fi o opțiune potrivită și adesea mai accesibilă.

În ceea ce privește alte lucruri pe care trebuie să le urmăriți atunci când cumpărați cel mai bun laptop, merită subliniat că unele dintre cele mai recente modele care apar anul acesta au eliminat mufele pentru căști. Deși aceasta nu pare să fie încă o tendință predominantă, este o bună memento să verificați dacă o mașină are toți conectorii de care aveți nevoie (în caz contrar, va trebui să plănuiți să cumpărați adaptoarele necesare). Majoritatea laptopurilor din 2022 oferă WiFi 6 sau 6E și Bluetooth 5.0 sau o versiune ulterioară, ceea ce ar trebui să însemne conexiuni mai rapide și mai stabile dacă aveți routere și dispozitive compatibile. În timp ce acoperirea 5G este mai răspândită în acest an, dacă aveți nevoie de asistență pentru asta depinde de cât de mult călătoriți.

Dimensiunea afișajului
Unde intenționați să luați laptopul vă ajută, de asemenea, să decideți ce dimensiune să obțineți. Multe companii au lansat noi aparate de 14 inchi în ultimul an, depășind linia dintre laptopurile ultraportabile și cele mai voluminoase de 15 inchi. Pentru majoritatea oamenilor, un ecran de 14 inchi este o cale de mijloc excelentă. Dar dacă ești îngrijorat de greutate și vrei un laptop mai portabil, un model de 12 sau 13 inchi va fi mai bun. Cei care doresc procesoare mai puternice și ecrane mai mari vor prefera versiunile de 15 sau 16 inchi.

Cel mai bun laptop în general: MacBook Air M2

Cel mai bun laptop în general: MacBook Air M2

Laptop Apple 2022 MacBook Air cu cip M2

Cel mai bun laptop per total

Afișaj: Liquid Retina de 13,6 inchi | CPU: M2 cu 8 nuclee | GPU: Până la 10 nuclee | RAM: Până la 24 GB | Stocare: Până la 2TB | Greutate: 2,7 lb (1,24 kg)

PRO

  • Design reîmprospătat, mai subțire
  • Ecran superb
  • Performanta excelenta

CONTRA

  • Fără ProMotion
  • Scump

Ca utilizator de Windows, mă simt reticent în a numi un Apple MacBook cel mai bun laptop în general. Dar nu pot nega că tranziția Apple la propriul Silicon și-a îmbunătățit mașinile. Cel mai recent MacBook Air M2 este o continuare demnă a M1 care a venit lansat în 2020, aducând un design proaspăt și o creștere a performanței pe care toți utilizatorii îl vor aprecia.

Asta nu înseamnă că M1 a fost o mașină lent – ​​dimpotrivă. Am considerat că este impresionant de rapid, iar M2 se construiește doar pe deasupra acelei performanțe excelente. Probabil că este exagerat pentru un MacBook Air, dar asta înseamnă că va fi de folos celor mai mulți oameni atât pentru muncă, cât și pentru joacă. În plus, durata de viață impresionantă a bateriei de 16,5 ore ar trebui să fie suficientă pentru ca oricine să aibă o zi de muncă și mai mult.

În ceea ce privește designul său, ne place că Apple a adoptat o abordare mai uniformă subțire aici și a retras forma pană a modelului anterior. MacBook Air M2 are, de asemenea, un minunat display Liquid Retina de 13,6 inchi, întrerupt doar de cel mai înalt nivel care ține camera sa 1080p. Configurația sa cu patru difuzoare este, de asemenea, o îmbunătățire, iar toate aceste mici modificări hardware se adaugă la o mașină care arată și se simte mai diferită decât vă puteți aștepta de la predecesorul său.

Air de 13 inchi este cu siguranță calea de urmat pentru oricine apreciază portabilitatea mai presus de orice. Cu toate acestea, dacă puțin mai mult spațiu pe ecran este tentant pentru tine, nu dormi pe MacBook Air M2 de 15 inchi. noul laptop face tot ce face bine modelul de 13 inchi, oferindu-vă în același timp un ecran mai mare cu care să lucrați într-un pachet încă subțire. Nu ocolește problema Apple de a avea puțin mai puțin RAM și spațiu de stocare decât am prefera în modelul său de bază (8 GB, 256 GB SSD), dar asta nu o împiedică. Este unul dintre cele mai bune MacBook-uri pe care le-am folosit recent și oferă fanilor liniei Air o nouă configurație de luat în considerare.

Cel mai bun laptop Windows: Dell XPS 13 Plus

Cel mai bun laptop Windows: Dell XPS 13 Plus

Dell XPS 13 Plus

Cel mai bun laptop Windows

Afișaj: InfinityEdge de 13,4 inchi | CPU: Intel Core de generația a 13-a | GPU: Intel Iris XE | RAM: Până la 32 GB | Stocare: Până la 2TB | Greutate: 2,71 lb (1,23 kg)

PRO

  • Design uimitor
  • Performanta excelenta
  • Ecran OLED superb

CONTRA

  • Trackpad invizibil frustrant
  • Fără mufă pentru căști

Selecția noastră de top pentru cel mai bun laptop cu Windows a fost mult timp seria XPS 13 de la Dell și rămâne cel mai bun laptop pentru oricine care nu vrea un Mac. Da, noului noul XPS 13 Plus îi lipsește o mufă pentru căști și nu avem încă una de testat. Dar XPS 13 este un laptop complet și totuși unul dintre cele mai bune computere de acolo.

La fel ca predecesorii săi, Dell XPS 13 Plus oferă un ecran OLED minunat, cu rame impresionant de subțiri și include o tastatură spațioasă și confortabilă. De asemenea, are un nou design minimalist, care arată mai modern. Nu sunt sigur de rândul de taste capacitive din partea de sus în locul tastelor funcționale tradiționale, dar sunt încrezător că procesoarele Intel Core de a 12-a generație ale laptopului vor oferi o creștere sănătoasă a performanței față de ultimul model.

Dacă nu sunteți sigur de modificările pe care Dell le-a adus la XPS 13 sau dacă aveți nevoie cu siguranță de o mufă pentru căști, generațiile mai vechi sunt încă opțiuni solide. Există, de asemenea, seria Samsung Galaxy Book 2 Pro, care oferă ecrane OLED frumoase și camere web mai clare în cadre subțiri și ușoare. Îmi plac, de asemenea, laptopurile Surface de la Microsoft, iar cea mai recentă ediție oferă performanțe grozave, versatilitate și o durată bună de viață a bateriei, deși într-un design învechit.

Cel mai bun laptop de gaming: Razer Blade 15

Cel mai bun laptop de gaming: Razer Blade 15

Razer Blade 15

Cel mai bun laptop de gaming

Afișaj: quad HD de 15 inchi | CPU: Gen. a 13-a Intel | GPU: NVIDIA GeForce RTX 40-series | RAM: Până la 32 GB | Stocare: 1TB | Greutate: 4,4 lb (2,01 kg)

PRO

  • Calitate excelentă a construcției
  • Performanță puternică
  • Multe configurații
  • Bună selecție de porturi

CONTRA

  • Scump
  • Doar că durata bateriei este ok

Jucătorii ar trebui să caute mașini cu o calitate solidă de construcție, ecrane receptive și o selecție largă de porturi pentru accesoriile lor preferate, care îi pot ajuta cel mai bine să-și învingă inamicii virtuali. Colegul meu Devindra Hardawar intră în mai multe detalii despre performanța în jocuri și despre ce să ia în considerare în ghidul său pentru cumpărarea unui laptop pentru jocuri, pe care ar trebui să-l citiți pentru a afla despre diferite Procesoare și GPU-uri, specificații minime și multe altele. Alegerea noastră pentru cel mai bun laptop de gaming este Razer Blade 15. Este un model high-end și cel mai scump articol din această listă, dar obțineți un ecran quad HD de 15 inchi cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz, procesoare Intel de a 13-a generație și grafică NVIDIA GeForce RTX din seria 40. Sunt disponibile diferite configurații, în funcție de preferințele dvs., inclusiv o versiune Full HD 360Hz și o versiune 4K 144Hz. Seria Blade este, de asemenea, unul dintre cele mai rafinate și puternice laptop-uri pentru jocuri.

Cei care caută un laptop pentru jocuri cu buget redus ar trebui să ia în considerare ASUS ROG Zephyrus G14, care a fost nostru. modelul preferat anul trecut. Principalul motiv pentru care a fost coborât cu un pas este că reîmprospătarea din 2022 este cu aproape 600 de dolari mai scumpă. Totuși, este încă un laptop de gaming solid, cu un afișaj excelent, trackpad încăpător și multe porturi, în ciuda profilului său subțire.

Cel mai bun Chromebook: Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook

Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook

Lenovo IdeaPad Flex 5i

Cel mai bun Chromebook

Afișaj: FHD de 13,3 inchi | CPU: Intel Core i3 de a 10-a generație | RAM: Până la 8 GB | Stocare: 128 GB | Greutate: 3,52 lb (1,6 kg)

PRO

  • Ecran tactil FHD
  • Performanță bună
  • Durată de viață solidă a bateriei

CONTRA

  • Design plictisitor
  • Doar 4 GB RAM

Chromebookul nostru preferat este Chromebook-ul Lenovo Flex 5, pe care Nathan Ingraham, pasionatul de sistemul de operare Chrome rezident al Engadget, l-a descris drept „o valoare extraordinară”. Acest laptop reușește elementele de bază, cu un ecran tactil Full HD de 13 inchi, o tastatură excelentă și un procesor Intel Core i3 de a 10-a generație. Cei 4 GB de RAM și 64 GB SSD pot suna slab, dar în testarea noastră Flex 5 a rezistat în ciuda acestei constrângeri. De asemenea, este plăcut să vezi un port USB-A și două porturi USB-C, opt ore de viață a bateriei și o balama de 360 ​​de grade care facilitează utilizarea Flex 5 ca tabletă. Acesta este un bonus, mai ales acum că sistemul de operare Chrome acceptă aplicații Android. Deși Flex 5 are doi ani până acum, acest Chromebook Lenovo este o afacere solidă la aproximativ 400 USD. De fapt, uneori îl puteți găsi la vânzare cu doar 300 USD, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru cineva care caută o mașină de bază bazată pe browser, cu un buget restrâns.

Cel mai bun laptop ieftin: HP Pavilion Aero 13

Cel mai bun laptop ieftin: HP Pavilion Aero 13

HP Pavilion Aero

Cel mai bun laptop de buget

Afișaj: micro-edge de 13,3 inchi | CPU: Seria AMD Ryzen 5000 | GPU: AMD Radeon | RAM: 16 GB | Stocare: 256 GB | Greutate: 2,2 lb (<1 kg)

PRO

  • Performanță bună
  • Design ușor
  • Selecție generoasă de porturi

CONTRA

  • Design plictisitor
  • Tastatură iluminată din spate disponibilă numai pentru comenzile personalizate

Dacă sunteți în căutarea unui laptop la preț redus, la prețul de aproximativ 800 USD, cel mai bun pariu este HP Pavilion Aero 13. Pentru aproximativ 799 USD (sau adesea mai puțin la vânzare), veți obține un ecran Full HD cu un raport de aspect de 16:10 și rame surprinzător de subțiri, precum și o tastatură confortabilă și un touchpad spațios. Important este că Aero 13 oferă performanțe solide și componente relativ puternice în comparație cu altele din această gamă de preț, cu un procesor AMD Ryzen 5000 seria și grafică Radeon. În plus, această alegere pentru cel mai bun laptop cu buget redus are o gamă generoasă de porturi și o autonomie a bateriei de toată ziua.

Cel mai bun laptop convertibil: Microsoft Surface Pro 9

Cel mai bun laptop convertibil: Microsoft Surface Pro 9

Microsoft Surface Pro 9

Cel mai bun laptop convertibil

Afișaj: PixelSense de 13 inchi | CPU: Intel Evo i5 | GPU: grafică Intel Iris Xe | RAM: Până la 32 GB | Stocare: Până la 1TB | Greutate: 1,95 lb (883 g)

PRO

  • Hardware excelent
  • SSD detașabil
  • Funcții grozave ale camerei web AI

CONTRA

  • Scump
  • Încă suferă de probleme de ergonomie Surface

Pentru cei care au nevoie ca laptopurile lor să se dubleze ocazional drept tablete, seria Surface Pro este alegerea noastră pentru cel mai bun laptop 2-în-1. În comparație cu notebook-urile cu balamale rotative, tabletele cu suporturi sunt adesea mult mai subțiri și mai ușoare. Surface Pro 9 este cel mai recent model de laptop 2-în-1 al Microsoft și dacă v-ați pus ochii pe un Surface de un timp, trebuie doar să știți să obțineți versiunea Intel a acestei mașini, mai degrabă decât modelul ARM. În testarea noastră, am constatat că versiunea 5G ARM a lui Pro 9 a fost mult mai lentă decât ar trebui să fie un convertibil emblematic și asta se datorează în mare parte la faptul că multe dintre aplicațiile Windows disponibile cu ușurință pe hardware-ul Intel x86 trebuie să fie emulate pentru a funcționa pe SoC-ul ARM personalizat Microsoft. Având în vedere că veți plăti cel puțin 1.000 USD pentru orice model Surface Pro 9, ați putea la fel de bine să obțineți o configurație care are cât mai puține limitări.

Deși avem nemulțumirile noastre cu privire la ergonomia generală a lui Pro 9, acesta este, fără îndoială, una dintre cele mai subțiri și mai ușoare alternative de laptop pe care le puteți obține. Este atractiv și are un afișaj superb de 13 inchi și considerăm în continuare Type Cover Microsoft ca fiind unul dintre cele mai bune pe care le puteți obține, punct. Totuși, vă vor costa suplimentar, așa că fiți pregătit să plătiți încă 100-180 USD pentru unul. Slim Pen 2 de la Microsoft este un alt punct culminant și va fi un stylus de cumpărat obligatoriu pentru oricine îi place să deseneze sau preferă să ia note scrise de mână. În general, dacă doriți o mașină care să poată trece fără probleme de la a fi un laptop la a fi o tabletă, Intel Surface Pro 9 este unul dintre cele mai bune pariuri ale dvs. Desigur, dacă sunteți căsătorit cu ecosistemul Apple, ar trebui să luați în considerare un iPad Pro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *