Blog

iPhone 16: speculații despre data lansării, ultimele scurgeri, predicții de preț și multe altele

iPhone 16: speculații despre data lansării, ultimele scurgeri, predicții de preț și multe altele

Linia iPhone 16 – inclusiv iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max – sunt probabil cele mai așteptate telefoane în acest moment, și asta în ciuda faptului că nu vor fi lansate până în septembrie 2024.

Așa că este destul de mult timp de așteptat, dar pentru că sunt atât de înalte, de asemenea, se scurg deja, până la punctul în care avem o idee despre majoritatea specificațiilor pe care le-ar putea avea.

Repere includ upgrade-uri ale camerei, un nou buton „Captură” și afișaje mai mari pentru modelele Pro. Dar există și o mulțime de alte scurgeri de informații și veți găsi mai jos tot ce am auzit până acum despre acești cei mai buni concurenți iPhone – inclusiv datele de lansare și prețurile prezise.

Este de la sine înțeles, dar din moment ce Apple tocmai a lansat linia iPhone 15, nu putem ști exact când va sosi linia iPhone 16. Acestea fiind spuse, putem face câteva predicții pe baza formei Apple din trecut.

Dacă compania ține tradiția, ne așteptăm ca Apple să anunțe data lansării iPhone 16 la ediția din 2024 a evenimentului său anual de lansare din septembrie. Este puțin probabil să aflăm data reală a acelui eveniment până cândva în august 2024, cu toate acestea, putem folosi datele evenimentelor Apple trecute pentru a prezice când ar putea avea loc evenimentul Apple de anul viitor și, prin urmare, când iPhone 16 ar putea ajunge pe rafturi.

Apple alege, în general, prima sau a doua săptămână din septembrie pentru lansările anuale de iPhone și, de obicei, optează pentru o zi de marți, deși ocazional compania merge pentru o zi de miercuri. Ediția din 2023 (a se citi: iPhone 15) a evenimentului Apple din septembrie a căzut pe 12 septembrie, toate cele patru modele de iPhone 15 anunțate la acea vreme fiind puse în vânzare cu puțin peste o săptămână mai târziu, pe 15 septembrie.

Asta înseamnă că 3 sau 10 septembrie sunt destul de probabil zile de lansare pentru iPhone 16 în 2024 (ambele date sunt marți), deși 4 și 11 septembrie sunt și posibilități. Ca și în cazul iPhone 15, iPhone 16 va începe probabil să fie livrat la o săptămână după lansarea precomenzilor.

Din motive evidente, este puțin probabil să aflăm prețurile oficiale pentru iPhone 16 până în septembrie anul viitor, iar informatorii sunt deja împărțiți dacă Apple va crește sau va reduce prețurile anul viitor.

În prezent, cel mai ieftin model de iPhone 15 de la Apple, iPhone 15 standard, începe de la 799 USD / 799 GBP / 1.499 USD, în timp ce cel mai scump, iPhone 15 Pro Max, începe de la 1.199 USD / 1.399 GBP / 2.099 USD. Aceste cifre ar putea fi imitate de linia iPhone 16 în 2024, la fel cum iPhone 15 a imitat linia iPhone 14 în ceea ce privește prețul.

Cu toate acestea, unii analiști prevăd că iPhone 16 ar putea fi de fapt mai ieftin decât iPhone 15 . Acest lucru se datorează faptului că Apple intenționează să schimbe procesul pe care îl folosește pentru fabricarea chipset-urilor iPhone la un moment dat în 2024, ceea ce ar putea afecta prețurile iPhone-ului pentru consumatorul final.

Acestea fiind spuse, pe de altă parte, iPhone 16 ar putea fi mai scump decât iPhone 15 din cauza creșterii costurilor de producție. Potrivit unui raport recent Nikkei Asia , iPhone 15 Pro Max costă Apple 558 USD pentru a produce; o creștere cu 12% față de costul de producție echivalent al iPhone 14 Pro Max .

În mod similar, am auzit că iPhone 16 Pro și Pro Max ar putea avea camere mai scumpe , ceea ce le-ar putea crește prețurile.

Dacă costurile de producție continuă să crească, Apple ar putea fi forțată să crească prețurile de vânzare cu amănuntul iPhone 16 în încercarea de a-și proteja rezultatul final. Cu alte cuvinte, am putea să ne uităm la un iPhone 16 care costă peste 799 USD / 799 GBP / 1.499 USD cel mai simplu, cu un iPhone 16 Pro Max care începe de la mai mult de 1.199 USD / 1.199 GBP / 2.199 USD.

De asemenea, merită să rețineți că Apple ar putea debuta primul său iPhone cu marcă Ultra în 2024. Inițial, zvonurile susțineau că un iPhone 15 Ultra ar fi înlocuit iPhone 15 Pro Max anul acesta, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar analiștii prevăd acum că un iPhone 16 Ultra va debuta anul viitor, în schimb.

Nu este încă clar dacă acest Ultra iPhone va ajunge în plus sau în locul unui iPhone 16 Pro Max, dar este aproape sigur că primul iPhone Ultra de la Apple va fi cel mai scump iPhone vreodată .

Când vine vorba de dimensiunile ecranului, am auzit zvonuri că iPhone 16 Pro și 16 Pro Max ar putea fi cele mai mari iPhone-uri de până acum .

Mai exact, informatorul serial Apple Ross Young susține că iPhone 16 Pro și iPhone 16 Ultra (sau iPhone 16 Pro Max, așa cum se poate numi) se vor lăuda cu ecrane de 6,3 inchi și, respectiv, 6,9 inchi, ambele telefoane primind un nou 19,6 inchi. :9 raportul de aspect, de asemenea. Acest lucru le-ar face cele mai înalte și mai înguste iPhone-uri vreodată .

Aceste dimensiuni de 6,3 inchi și 6,9 inci au fost acum susținute de un al doilea raport , în timp ce o a treia scurgere susține în mod similar că ecranele iPhone 16 Pro și Pro Max vor fi cu 0,2 inci mai mari decât predecesorii lor. În mod similar, o altă scurgere sugerează că iPhone 16 Pro va avea un ecran de 6,27 inchi, iar iPhone 16 Pro Max va avea unul de 6,86 inchi.

Pentru referință, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max folosesc ecrane de 6,1 inchi și, respectiv, 6,7 inchi, fiecare model de iPhone 15 având un raport de aspect de 19,5:9.

Modelele de mai jos – create de 9to5Mac – ilustrează cât de mai înalt și mai îngust va apărea iPhone 16 Ultra față de modelul echivalent din seria iPhone 15.

iphone 16 romania, bucuresti

De ce s-ar putea gândi Apple să-și consolideze iPhone-urile deja robuste? Ei bine, aceste dimensiuni mai mari ale ecranului iPhone 16 Pro și iPhone 16 Ultra vor face loc pentru unele upgrade serioase ale camerei (mai multe despre acestea mai târziu).

Ross Young observă că iPhone-ul standard 16 va rămâne cu același raport de aspect de 19,5:9 ca și cele mai bune iPhone-uri de astăzi , deși aceste modificări de dimensiune se vor prelungi la iPhone 17 și iPhone 17 Plus în 2025.

Acest lucru este aproximativ în concordanță cu o altă scurgere, care pune afișajul iPhone 16 la 6,12 inchi și pe cel al iPhone 16 Plus la 6,69 inci, ambele modele de bază iPhone 16 spunând, din păcate, că au din nou o rată de reîmprospătare de 60 Hz , ca și predecesorii lor.

Dincolo de dimensiuni, linia iPhone 16 ar putea avea ecrane mai luminoase decât predecesorii lor – cel puțin atunci când este privită din față. Se pare că Apple ia în considerare încorporarea tehnologiei care ar permite acest lucru, în același timp fiind mai eficient din punct de vedere energetic, astfel încât durata de viață a bateriei ar putea fi îmbunătățită.

Cu toate acestea, acest lucru ar crește costurile de producție ale telefoanelor și ar face ca ecranul să pară mai puțin luminos atunci când este privit din lateral, așa că nu ar fi un upgrade complet.

Nu am auzit prea multe zvonuri despre designul iPhone 16 până acum, dar există deja o serie de predicții în sălbăticie.

Prima se referă la aranjarea componentelor Face ID pe iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max. Analistul Apple Ming-Chi Kuo și publicația sud-coreeană The Elec raportează că ambele telefoane vor avea componentele Face ID ascunse sub ecran , similar cu câte dintre cele mai bune telefoane Android au acum scanere de amprentă sub afișaj. Acest lucru nu va elimina complet decupajul camerei selfie – deoarece senzorul însuși va fi încă vizibil – dar ar putea permite Apple să-și reducă dimensiunea până la un mic modul cu gaură.

Elec susține că această schimbare a designului va acționa pur și simplu ca un rezerve pentru Apple, al cărui scop final este să dezvolte un afișaj iPhone complet neîntrerupt, fără decupaje.

Al doilea zvon de design iPhone 16 se referă exclusiv la iPhone 16 standard. Potrivit informatorului Twitter @URedditor , iPhone 16 va avea un aspect vertical al camerei , mai degrabă decât configurația diagonală folosită pe fiecare iPhone de la iPhone 13 . „Acest lucru va face ca dispozitivul să fie recunoscut instantaneu ca cel mai recent model” în 2024, scrie @URedditor.

iPhone 15 standard rămâne cu același aranjament al camerei ca și iPhone 14 – deși cu adăugarea unui obiectiv principal de 48 MP – așa că se pare că Apple ar putea schimba aspectul iPhone 16, ei bine, revenind la ceea ce știe. .

Al treilea (și cel mai interesant) zvon de design iPhone 16 pe care l-am auzit până acum se aplică fiecărui model din linie. Potrivit unor surse familiare cu dezvoltarea liniei iPhone 16, următoarele smartphone-uri Apple vor avea un buton adițional, capacitiv , cunoscut în interior sub numele de butonul „Captură”. Sursa nu oferă nicio indiciu cu privire la scopul acestui nou buton, dar numele său sugerează că ar putea avea legătură cumva cu funcționalitatea camerei iPhone 16.

Spre deosebire de butoanele mecanice, butoanele capacitive (sau în stare solidă) nu se mișcă atunci când sunt apăsate. În schimb, au motoare haptice care oferă feedback fizic (a se citi: vibrații). Butonul Acasă de pe iPhone SE (2022) este un buton capacitiv, la fel ca și trackpad-urile de pe modelele mai noi de MacBook, așa că este de așteptat ca acest nou buton „Capture” să se simtă similar cu atingerea.

La începutul zvonului iPhone 15 ciclului, iPhone 15 Pro a fost indicat să primească butoane capacitive de volum și de pornire . Apoi, în aprilie 2023, Apple și-a întors decizia de a include butoane capacitive pe iPhone 15 Pro , compania avand nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta motoarele haptice necesare pentru a le alimenta. Acum, se pare că aceste butoane capacitive vor debuta într-adevăr pe linia iPhone 16, deși sub forma unui buton complet nou, mai degrabă decât a butoanelor de volum și de pornire reproiectate.

Cu toate acestea, am auzit și acum acest nou buton misterios pentru iPhone 16 menționat de o a doua sursă și au adăugat că butonul de acțiune va fi și capacitiv.
O altă sursă a menționat, de asemenea, atât butonul Captură, cât și butonul Acțiune , spunând că există „dovezi extinse” că acesta din urmă va veni la fiecare model de iPhone 16 și că ambele vor fi capacitive.
Acest design, împreună cu unele prototipuri anterioare de iPhone 16 , împotriva cărora Apple a decis acum, s-au scurs, după cum puteți vedea în randările de mai sus, modelul negru fiind designul descris mai sus și cel mai probabil să îl folosească Apple.

Toate cele trei culori de mai sus (galben, roz și negru) pot fi oferite în cele din urmă de iPhone 16.

Pe tema camerelor, iPhone 16 standard ar putea avea aceeași configurație cu senzor dublu principal de 48 MP și 12 MP ultra-larg ca iPhone 15 și, într-adevăr, scurgerile timpurii sugerează la fel de mult.

Ca de obicei, upgrade-urile mai semnificative ale camerei sunt probabil destinate iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max și/sau iPhone 16 Ultra. Într-adevăr, iPhone 16 Pro ar putea fi primul iPhone de dimensiuni medii cu un obiectiv cu zoom periscop – o caracteristică care este în prezent exclusivă pentru iPhone 15 Pro Max în 2023.

Am auzit acest zvon de câteva ori acum, analistul Ming-Chi Kuo susținând încă din septembrie 2023 că iPhone 16 Pro va moșteni tehnologia camerei cu periscop „tetraprism” folosită de iPhone 15 Pro Max, iar analistul Jeff Pu spunând același lucru despre iPhone 16 Pro în octombrie.

Chiar mai recent, Ming-Chi Kuo și-a reiterat afirmațiile camerei cu zoom 5x în noiembrie, adăugând că randamentul de producție al acestei camere este acum mult mai mare decât era, ceea ce ar putea însemna că Apple este mai capabil să echipeze mai multe telefoane cu ea.

Camerele cu periscop – care își iau numele de la asemănarea lor cu instrumentul folosit pe submarine și alte nave navale – permit, în esență, privitorului să mărească la lungimi extreme, păstrând în același timp calitatea imaginii. În spațiul limitat al modulului camerei unui telefon, o cameră periscop folosește oglinzi pentru a permite mai multe elemente ale obiectivului și, prin urmare, o lungime mai mare a zoomului – ca să nu mai vorbim că poate fi montată transversal.

După cum s-a menționat în secțiunea de afișare a acestui articol, dimensiunea mai mare a ecranului de 6,3 inci a iPhone 16 Pro se presupune că va găzdui această cameră periscop inevitabil puternică.
Cu toate acestea, adăugarea unui obiectiv cu zoom periscop pe iPhone 16 Pro nu va aduce neapărat paritatea între iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max (sau iPhone 16 Ultra).

Într-adevăr, rapoartele sugerează că acest iPhone supradimensionat de 6,9 ​​inci ar putea obține ceea ce este cunoscut ca o cameră periscopică „super-telefoto” . „Super teleobiectiv” este un termen folosit pentru a descrie obiectivele cu distanțe focale de peste 300 mm. Astfel de lentile le permit fotografilor să capteze imagini în prim plan ale scenelor și subiectelor îndepărtate, cum ar fi evenimente sportive și animale sălbatice.

Actualele iPhone-uri Apple sunt deja printre cele mai bune telefoane cu cameră de pe piață, dar această cameră periscopică „super-telefoto” ar reprezenta un upgrade potențial pentru iPhone 16 Pro Max. Pentru comparație, camera cu zoom teleobiectiv 5x a iPhone 15 Pro Max are o distanță focală de până la 120 mm, în timp ce camera cu zoom teleobiectiv 10x a lui Samsung Galaxy S23 Ultra are o distanță focală de 230 mm.

Am auzit că atât iPhone 16 Pro, cât și Pro Max ar putea folosi sticlă turnată subțire pentru camerele lor telefoto , ceea ce i-ar putea ajuta să încadreze distanțe extinse de zoom într-o dimensiune similară.

Se zvonește că modelele Apple iPhone 16 Pro vor avea și o cameră ultra-largă de 48 MP, ceea ce ar marca o îmbunătățire semnificativă față de camera ultra-largă de 12 MP utilizată în prezent de iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

Configurația ultra-largă pe cele mai bune iPhone-uri actuale de la Apple nu este rea, în niciun caz – iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max realizează în mod constant fotografii cu unghi larg luminoase și vibrante. Cu toate acestea, se zvonește că acest obiectiv ultra-wide de 48 MP de pe iPhone 16 Pro ar trebui să capteze mult mai multă lumină, rezultând fotografii și mai impresionante cu lumină scăzută.

Într-adevăr, atât iPhone 15 Pro, cât și iPhone 15 Pro Max se lăuda deja cu o cameră principală de 48 MP care utilizează tehnologia „pixel binning” pentru a îmbina datele de la patru pixeli într-un singur „super pixel” pentru o captură îmbunătățită a imaginii în condiții de lumină scăzută și, probabil, această tehnologie va face loc în obiectivul ultra-wide de 48MP al iPhone 16 Pro.
Nu am auzit prea multe despre procesoarele care urmează să fie folosite în linia iPhone 16 – cu excepția faptului că Apple intenționează să-și schimbe procesul de fabricație a chipset-urilor în 2024 – dar putem face niște predicții destul de sigure pe baza comportamentului Apple tipic.

Având în vedere că iPhone 15 standard a moștenit chipsetul A16 Bionic de la iPhone 14 Pro, iar atât iPhone 15 Pro, cât și iPhone 15 Pro Max au primit noul chipset A17 Pro de la Apple, am crede că iPhone 16 standard va moșteni A17 Pro de la iPhone 15 Pro, în timp ce iPhone 16 Pro și Pro Max primesc un A18 Pro/Bionic încă nenumit.

Acestea fiind spuse, o scurgere indică faptul că fiecare model de iPhone 16 are un chipset A18 . Deci ar putea fi toate la fel de puternice, deși sursa notează că este posibil să existe încă o diferențiere, telefoanele Pro având probabil o versiune Pro a chipset-ului.

Desigur, aceste chipseturi vor aduce în mod inevitabil performanță superioară și longevitate liniei iPhone 16, dar procesoarele Apple au devenit atât de eficiente în ultimii ani încât aceste upgrade-uri sunt probabil să pară neglijabile atunci când vine vorba de utilizarea în lumea reală. În orice caz, cei care leak au sugerat într-adevăr că întreaga gamă de iPhone 16 va fi echipată cu cipuri de 3 nm .

Pentru RAM, o scurgere sugerează că toate cele patru modele de iPhone 16 vor avea 8 GB . Acesta ar fi un upgrade pentru iPhone 16 și 16 Plus, dar nicio schimbare pentru modelele Pro.

Cu toate acestea, modelele iPhone 16 Pro ar putea să accepte Wi-Fi 7 și să aibă un nou modem 5G conform unei scurgeri, ceea ce ar însemna viteze Wi-Fi și 5G îmbunătățite, pe care modelele standard de iPhone 16 nu le-ar putea egala.

În ceea ce privește bateria, nu am auzit încă prea multe despre linia iPhone 16 în mod specific, dar din moment ce se zvonește că toate cele patru modele de iPhone 15 vor avea un nou design de baterie stivuită – de tipul celor utilizate în vehiculele electrice – suntem încrezători că În schimb, această tehnologie se va face în iPhone-urile Apple din 2024.

În teorie, bateriile stivuite pot fi împachetate mai strâns și oferă o densitate de energie mai mare decât bateriile mobile actuale, astfel încât seria iPhone 16 poate oferi îmbunătățiri serioase de viață a bateriei față de linia iPhone 15.

Acestea fiind spuse, imaginile scurse ale unei baterii iPhone 16 Pro arată o capacitate de 3.355 mAh, care este doar puțin mai mare decât iPhone 15 Pro de 3.274 mAh. Aceste imagini arată, de asemenea, o carcasă metalică, care ar putea îmbunătăți eficiența termică.

Linia iPhone 16 ar putea include și radiatoare cu grafen , conform unei surse, modelele Pro având în plus o carcasă metalică a bateriei, așa cum s-a menționat mai sus. Acest lucru în ambele cazuri este pentru a le menține mai reci, astfel încât să poată evita problemele de supraîncălzire ale seriei iPhone 15.

În plus, ne așteptăm ca Apple să ofere funcționalitate de încărcare wireless inversă pe întreaga linie iPhone 16.

A, și ca și linia iPhone 15, fiecare model de iPhone 16 va avea un port USB-C în loc de un port Lightning, datorită noilor reglementări UE care devin obligatorii din punct de vedere juridic în 2024.

De asemenea, ne așteptăm ca AI să joace un rol important în funcționalitatea iPhone 16 (mai ales în comparație cu iPhone-urile din generația anterioară), în timp ce un anumit grad de integrare Apple Vision Pro pare de asemenea inevitabil. Totuși, nu am auzit prea multe despre niciunul dintre subiecte.

Și, în sfârșit, modelele Apple iPhone 16 Pro ar putea primi suport pentru standardul Wi-Fi 7, care ar oferi viteze mai mari, latență mai mică și conectivitate mai fiabilă.

Obțineți informații zilnic

Cumpara Telefoane Apple iPhone in Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *