Auto

Recenzie Dacia Duster 2024

Recenzie Dacha Duster

emag

Puține mașini au devenit nume de uz casnic la fel de repede ca Dacia Duster, dar când marca românească a lansat SUV-ul compact în 2010, acesta a venit cu un preț remarcabil de mic și o abordare fără flori, care a fost răcoritor de diferită. Puțin peste un deceniu mai târziu, iată un nou Dacia Duster de a treia generație. Pregătită să fie pusă în vânzare în 2024, noua mașină are un aspect mult mai robust decât predecesorul său.

Recenzie Dacha Duster 2024 Romania, bucuresti, brashov, timisoara

Folosind aceleași suporturi ca și Dacia Sandero și Jogger, Dusterul are aceeași lungime ca înainte, deși este puțin mai mic pentru a reduce rezistența în aer. Farurile sunt așezate mai jos și par mai late datorită semnăturii luminoase în formă de Y care se extinde de la noua identitate de marcă peste grilă.

Un design mai pronunțat al barei de protecție față include plăci de protecție contrastante din plastic, cu culoarea impregnată în timpul construcției, făcând zgârieturile și zgârieturile mai puțin evidente. Mai mult, Dacia a crescut cantitatea de plastic reciclat folosită pe întregul Duster.

Recenzie Dacha Duster 2024

O colaborare cu LyondellBasell, una dintre cele mai mari companii chimice din lume, a rezultat într-un material pe care Dacia îl numește Starkle. Folosește un amestec de 20% din materiale plastice reciclate și are un aspect pestriț datorită construcției sale. Dacia îmbrățișează acest lucru în loc să acopere. Materialul Starkle este prezent în jurul arcadelor și pragurilor de roată și pe aripile din față, unde se întâlnesc cu ușile.

Detalii interioare voluminoase, de asemenea

Acel aspect gros al exteriorului se transmite în cabină, cu detalii care includ numele Duster ștampilat pe un panou de pe partea pasagerului a fasciculei de bord. Există o creștere atât a aspectului, cât și a calității materialelor utilizate pe tot parcursul.

Rămânând fidelă valorilor sale de bază, Dacia va continua să ofere Duster-ului cu o configurație interioară de bază care le permite proprietarilor să-și folosească smartphone-ul ca sistem de infotainment al mașinii prin fixarea acestuia într-un suport montat pe bord. La versiunile de calitate superioară, Duster-ul are un ecran tactil de 10,1 inchi înclinat cu 10 grade către șofer pentru ușurință în utilizare. Android Auto și Apple CarPlay vor fi disponibile wireless pentru a permite utilizatorilor să acceseze aplicațiile lor preferate.

dacia duster 2024 053

Modelele standard vor primi un ecran de 3,5 inchi lângă cadranele analogice pentru a afișa informațiile computerului de bord de bord, în timp ce modelele cu specificații mai înalte beneficiază de un afișaj digital al instrumentului complet personalizabil, care măsoară 7 inchi pe diagonală.

Există o nouă gamă de accesorii care se fixează și pe diferite puncte din mașină. Sistemul „YouClip” are un design unic de prindere, care permite fixarea și scoaterea cu ușurință a numeroase articole. Acestea includ lumini LED, cârlige pentru genți, suporturi pentru pahare și chiar încărcătoare inductive pentru telefon. Există încă mult spațiu de depozitare în cabină și în portbagaj, care are o capacitate de 472 de litri.

Recenzie Dacha Duster 2024 Romania, bucuresti, brashov, timisoara

Nu există Duster electric, dar există un hibrid

Nu va exista o versiune complet electrică a lui Duster pentru această generație de SUV, deoarece tehnologia este încă prea costisitoare pentru a se potrivi cu filozofia mărcii, dar va exista un hibrid, Duster Hybrid 140. Acesta folosește același grup motopropulsor care apare pe Dacia Jogger cu șapte locuri și cuprinde un motor pe benzină de 1,6 litri cu patru cilindri și două motoare electrice cu o cutie de viteze sofisticată care se descurcă fără ambreiaj. Puterea maximă este de 138 CP, iar Dacia spune că poate cheltui până la 80% din timpul condusului în oraș folosind doar energie electrică.

Va fi oferit și un motor pe benzină cu trei cilindri de 1,2 litri, cu tehnologie mild-hybrid de 48 de volți pentru a spori economia de combustibil și a reduce emisiile cu 10%. Această versiune a lui Duster va fi disponibilă cu tracțiune față sau integrală și cutie de viteze manuală cu șase trepte.

dacia duster 2024 063

Dacia va oferi și Duster Eco-G 100, care utilizează o configurație dual-fuel cu benzină și GPL. O pereche de rezervoare de combustibil de 50 de litri poate oferi o autonomie oficială de peste 800 de mile. Rezervorul de GPL este amplasat sub podeaua portbagajului și nu afectează volumul de încărcătură disponibil.

Gata pentru off-road

Includerea unei versiuni cu tracțiune integrală ar putea face din Duster un succes printre cei din zonele rurale care doresc un vehicul utilitar, accesibil, care poate face față unui teren mai dificil. La 217 mm, Duster 4×4 are una dintre cele mai mari garda la sol a celor mai mari săi, iar cu unghiuri de apropiere și de plecare de 31 și, respectiv, 36 de grade, există mai puține șanse de a zdrobi barele de protecție.

Dacia a adăugat și mai multe moduri de conducere la Duster-ul său 4×4, cu o funcție Auto care distribuie puterea între axele față și spate atunci când se pierde tracțiunea. O setare Zăpadă are un control specific al stabilității și setări anti-alunecare, în timp ce modul Noroi/Nisip se ocupă mai bine cu o suprafață care se schimbă. Setarea Off-Road este o evoluție a modului de blocare existent al Duster 4×4, optimizând distribuția cuplului pe fiecare punte. Există, de asemenea, o setare Eco care ajustează distribuția cuplului și aerul condiționat pentru a economisi combustibil.

Recenzie Dacha Duster 2024 Romania, bucuresti, brashov, timisoara

De asemenea, șoferii pot vizualiza informații suplimentare utilizând sistemul All Road Info care afișează înclinarea laterală, pasul în urcare și în jos și, în versiunea 4×4, distribuția puterii între axele față și spate.

Urmează să existe patru niveluri de echipare pentru gama Duster, numite Essential, Expression, Journey și Extreme. Prețurile și specificațiile sunt așteptate mai aproape de primul său debut public, care va avea loc la Salonul auto de la Geneva la începutul anului 2024. Mașinile urmează să sosească în reprezentanțele din Marea Britanie mai târziu în primăvară.

Recenzie Dacha Duster 2024 Romania, bucuresti, brashov, timisoara

dacia duster 8

dacia duster 2024 1

dacia duster 2024 3

emag

10 thoughts on “Recenzie Dacia Duster 2024

 1. Delicostea Stelică. spune:

  Care este prețul real cu tot cu tevea.

 2. Cimpoaie Adrian spune:

  Aștept prețul, astept mașina pentru teste

 3. Soare Nicolae spune:

  Îmi place pentru ca am Duster de 1200 cmc 4*4 din 2018 , și am avut din 2010 Duster diesel
  Acum aștept hybridul

 4. Nicolae spune:

  Doresc versiunea 4×4 din aceast tip de Duster 2024. Un preț aproximativ, m-ar ajuta sa-mi stabilesc bugetul pe anul viitor. Mulțumesc!

 5. Maxim spune:

  Aștept prezentarea în șourum.

 6. Maxim Mircea spune:

  Vreau foto mai multe cu duster 4×4

 7. Zola Ioan spune:

  Cam care ar fi prețul?

 8. Bună ziua! Zi minunata vă doresc, cum ii doresc și noilor versiuni ale lui Duster! Fie ca noile versiuni să fie un,, pas înainte ”!

 9. Pac spune:

  Așteptaptam mulți dintre noi varianta de pick up cu 4 locuri!!! Doamne ajuta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *